Bedrijven

Steeds meer bedrijven en organisaties zien de voordelen van een energiezuinige bedrijfsvoering. En dat is niet zo vreemd, want investeringen in energiebesparende maatregelen leveren vaak een flinke kostenbesparing op. Daarom maken we samen met de Beuningse bedrijven werk van energiebesparing! Dat doen we als eerst door kennis te delen via een serie bijeenkomsten, de energie-estafette. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven die al een mooie bijdrage leveren aan een duurzaam Beuningen, zoals de ARN in Weurt.

ENERGIE-ESTAFETTE

In samenwerking met een energie-adviseur organiseert de werkgroep een serie bijeenkomsten bij Beuningse bedrijven. Er worden collega-bedrijven uitgenodigd en samen met de energieadviseur onderzoeken ze de energiebesparende mogelijkheden. De bedrijven worden van advies voorzien en waar mogelijk ondersteund bij het nemen van (collectieve) energiebesparende maatregelen.

Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline van Zwolgen via j.v.zwolgen@beuningen.nl.

ARN HAALT ENERGIE UIT AFVAL

Afvalenergiecentrale ARN wekt energie op door het verbranden van niet-herbruikbaar afval dat overblijft uit ons huishoudelijk afval. Energie opwekken uit afval levert veel voordelen op. Zo zijn er minder fossiele brandstoffen nodig voor energie, verkleint het de afvalberg en worden de verbrandingsresten nuttig gebruikt. De warmte die bij dit proces vrijkomt, benut de ARN optimaal voor de productie van elektriciteit en warmte. Op deze manier produceert ARN elk jaar elektriciteit voor ruim 47.000 woningen en levert warmte voor 5.000 woningen in Waalsprong en Waalfront, aan een rioolzuiveringsinstallatie (overeenkomend met het energieverbruik van 14.000 woningen) en binnenkort ook aan enkele Nijmeegse bedrijven. Daarnaast wint ARN jaarlijks 2,5 miljoen kubieke meter biogas uit het gft-afval, waarop de bussen van Breng rijden.

Meer weten? Neem contact met ons op.