Duurzaam wagenpark gemeente

Op weg naar een energieneutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark. Bij vervanging van onze bedrijfsvoertuigen kiezen we de meest duurzame oplossingen.

Drie elektrische voertuigen zijn zojuist aangeschaft. Deze voertuigen rijden op groene stroom, waardoor er geen uitstoot is van schadelijke stoffen. Ook is de gemeente overgegaan op het gebruik van milieuvriendelijke ecodiesel voor alle dieselvoertuigen. 

Verduurzamen wagenpark

Als gemeentelijke organisatie dragen we actief bij aan de Beuningse energietransitie. We besparen al flink op het energieverbruik van onze openbare verlichting, we gaan onze gebouwen energiezuinig maken en ook onze bedrijfsvoertuigen worden duurzaam. Samen met onze inwoners werken we aan het verduurzamen van onze woningen via de gezamenlijke advies- en inkoopactie met Winst uit je woning. En we werken samen met inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen aan de aanleg van wind- en zonparken. 

Wethouder Piet de Klein is blij met de aanschaf van de nieuwe voertuigen: “Met de uitbreiding van nog meer elektrische bedrijfsvoertuigen en het gebruik van milieuvriendelijke ecodiesel dragen we bij aan een duurzaam en energiek Beuningen. Bewust duurzaam inkopen is ons credo, dus ook hier laten we zien dat we weer een concrete stap zetten. ”

Energietransitie

In Beuningen werken we samen aan een energieneutraal Beuningen in 2040. Alle energie gebruiken we dan uit duurzame bronnen. Steenkool, gas en olie zijn dan verleden tijd. Dat betekent dat we stappen maken om duurzame energie op te wekken én ook stappen maken om energie te besparen. 

De elektrische auto's van de gemeente geparkeerd naast een zonnepark