Informatieavond 26 oktober voorkeursalternatief windturbines

Op dinsdag 6 oktober werd in de commissie Ruimte het Voorkeursalternatief (VKA) van de windturbines gepresenteerd. Het VKA bevat de locaties van de windturbines. Tijdens de presentatie is door het adviesbureau uitgelegd hoe het VKA tot stand is gekomen. 

Digitale informatieavond 

Op een digitale avond op 26 oktober konden inwoners zich bij laten praten over het Voorkeursalternatief. Om half 19:30 startte de avond waarvoor ruim 60 inwoners zich hadden aangemeld. De avond werd geleid door een gespreksleider die vragen stelde aan medewerkers van de gemeente, het adviesbureau en de energie coöperatie. 

De avond was verdeeld in een aantal blokken. Per blok konden mensen hun vragen stellen via de chat over het onderwerp van dat blok. Zo is er in gegaan op de milieueffecten zoals geluid en slagschaduw. Ook toonde het adviesbureau een aantal visualisaties van de windturbines vanuit verschillende locaties in de omgeving. De avond kunt u terugkijken.  
 

Q&A

In 'Informatie avond Voorkeursalternatief 26 oktober - vraag & antwoord (PDF, 274 kb)' vindt u de vragen en opmerkingen die niet zijn beantwoord tijdens het live event op 26 oktober. We hebben de vragen en opmerkeringen per onderwerp uiteen gezet. In dezelfde volgorde zoals deze op de informatie avond zijn besproken.