Regio's stemmen duurzame plannen af - mei 2019

Gemeente Beuningen valt onder Regio Arnhem-Nijmegen, één van de 30 regio’s in ons land. In 2019 wordt het nationale klimaatakkoord per regio vertaald in een Regionale Energiestrategie. Elke regio moet aangeven hoe zij hun opwek en warmtetransitie willen vormgeven.

Op 14 maart kwamen vertegenwoordigers van de energiecooperaties naar de eerste bijeenkomst voor regionale energiecoöperaties in de regio Arnhem-Nijmegen. De energiecoöperaties kijken hoe zij hun plannen zo goed mogelijk op elkaar afstemmen. Doel is om de regio te verduurzamen en tegelijkertijd zo mooi mogelijk te houden. Vanuit de gemeente Beuningen was energiecoöperatie EnergieVoorVier aanwezig.

Op de bijeenkomst van 14 maart zijn plannen gedeeld en projecten besproken. Energiecoöperaties uit andere gemeenten waren geïnteresseerd in hoe wij in Beuningen het proces richting opwekking van duurzame energie met betrokkenheid en inspraak van onze burgers vormgeven. Een van de mogelijkheden voor meedenken en meedoen is lid te worden van een energiecoöperatie. In de gemeente is op dit moment één energiecoöperatie actief. Dat is EnergieVoorVier. Een energiecoöperatie is van, voor en door de burgers in een gemeente. Voor meer informatie zie: www.energievoorvier.nl.