Samen energie opwekken met zonnepanelen levert meer op - april 2019

Op vrijdagavond 29 maart organiseerde energiecoöperatie EnergieVoorVier samen met Loket Duurzaam Wonen Plus en Zonnige buren in Beuningen een borrel met als doel had mensen verder te helpen bij het (samen met de buurt) opwekken van energie met zonnepanelen.

De energiecoöperatie heeft tijdens deze avond een aantal potentiele nieuwe leden en een nieuwe vrijwilliger in Ewijk gevonden! Na het verhaal van de coöperatie volgde een uiteenzetting van Wim van Meegen over de activiteiten van het Loket Duurzaam Wonen. Wim beheert ook de website en verwerkt daarbij de ervaringen van burgers met de bedrijven die op de website van het Loket genoemd worden. Bedrijven die slecht presteren worden van de website gehaald. Dat geeft een gerust gevoel. De aanwezigen zijn deze avond uiteraard met name gekomen voor de kennis en ervaringen van Joop. Joop Pors vertelde over alle aandachtspunten bij het realiseren van zonnepanelen.

Dit levert de aanwezigen met zonenergie-opwekplannen een uitstekende checklist op. Joop is ook elke maandagmiddag aanwezig bij het Loket op het Zolderpark. Hij kan je (gezamenlijke) plannen helemaal gratis en zonder enig eigen belang doorrekenen. Bij de borrel waren naast Joop Pors een tweetal zonnige buren van hem uit de Haagstraat aanwezig. Als er een ding duidelijk is geworden uit het verhaal dat Joop Pors en zijn buren aan de aanwezigen vertelde, dan is het dat het samen opwekken van zon-energie nog aantrekkelijker en leuker is dan alleen. Niet alleen krijg je meer korting op je zonnepanelen en de installatie daarvan en dus nog meer rendement. Daarnaast is het hartstikke gezellig om dit project samen met je buren uit te voeren. Het versterkt de samenhang in de buurt. Samen energie opwekken is leuk en het levert je nog meer op!

Tot de volgende keer! Jody - Energiecoöperatie Energie voor Vier