Woningen

Woningen zorgen voor een groot aandeel van energieverbruik in de gemeente. Om woningbezitters te helpen bij verduurzaming van de woning kunnen zij terecht bij het Loket Duurzaam Wonen Plus voor eerste hulp bij vragen over energiebesparing. Ook kunnen eigenaren gebruik maken van de ISDE subsidieregeling en appeltaartgesprekken. Daarnaast wordt de mogelijkheid voor een Ecowijk onderzocht.

EERSTE HULP BIJ ENERGIEBESPARING

Woningeigenaren in Beuningen kunnen met vragen over energie in en om de woning terecht bij het Loket Duurzaam Wonen Plus en energiecoöperatie NoviaVolta. 

ISDE SUBSIDIEREGELING

Woningeigenaren en bedrijven kunnen genruik maken van de ISDE subsidieregeling voor duurzame warmte. U kunt hiermee een flinke tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel of biomassaketel. Wilt u meer weten over de ISDE subsidieregeling? Het Loket Duurzaam Wonen Plus helpt u graag verder! Elke maandagmiddag van 13:30 tot 17:00 kunt u het loket bezoeken in het Zolderpark in Beuningen.

APPELTAART-GESPREKKEN

Gratis energiebesparingsadvies mét appeltaart! Woningeigenaren nodigen hun buren uit voor een informatief gesprek over energiebesparing met een onafhankelijke deskundige energie-adviseur. Onder het genot van een heerlijke appeltaart bespreken de buren de beste besparingskansen en krijgen tips van de energie-adviseur. Subsidies, energiezuinig, comfortabel en veilig wonen komen allemaal aan bod. Voor een Appeltaart-gesprek of meer informatie kunt u contact openemen met info@appeltaart-gesprekken.nl. Wacht niet te lang, want het aantal appeltaart-gesprekken is beperkt.

ECOWIJK BEUNINGEN

De gemeente Beuningen heeft de ambitie een ecologische wijk te realiseren. De ontwikkeling van de ecologische wijk staat mede in het teken van de doelstelling en de ambitie van de gemeente Beuningen om in 2040 energieneutraal te zijn. de definitie en ambitie van de Beuningse ecowijk is bepaald, in de vervolgstappen wordt bekeken waar de wijk het best gerealiseerd kan worden. Buro Waalbrug ondersteunt de gemeente bij het planproces. 

ENERGIEKE INWONERS

Energiek Beuningen houdt van energieke inwoners! Wij moedigen bewonersinitiatieven die bijdragen aan een energieneutraal Beuningen in 2040 dan ook van harte aan. Hier kunt u zien welke bewonersinitiatieven op dit moment actief zijn. Heeft u ook een leuk project of idee? Wij helpen u graag deze onder de aandacht te brengen. 

Meer weten? Neem contact met ons op.