Bewonersinitiatieven

Energiek Beuningen houdt van energieke inwoners! Wij moedigen bewonersinitiatieven die bijdragen aan een energieneutraal Beuningen in 2040 dan ook van harte aan. Op deze pagina kunt u zien welke bewonersinitiatieven op dit moment actief zijn in gemeente Beuningen. Werkt u ook aan een bewonersinitiatief voor een energieneutraal Beuningen in 2040? Wij maken graag kennis!

ENERGIECOÖPERATIE ENERGIEVOORVIER

Energiecoöperatie EnergieVoorVier is opgericht door en voor inwoners van de gemeente Beuningen. Het doel van de coöperatie is om burgers uit Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen (de naam verwijst naar de vier kerkdorpen!) te laten participeren in en mee te laten profiteren van opwekking van duurzame energie binnen de gemeente tegen een aantrekkelijk financieel rendement. Meer informatie vindt u op de website.

ZONNIGE BUREN

Joop Pors heeft in 2018, samen met zes buren uit de Haagstraat, zonnepanelen aangeschaft. Inmiddels wekken zij hun stroom duurzaam op en betalen bijna niets meer aan de energiemaatschappij. Doordat ze dit samen hebben aangepakt konden ze voordelig inkopen en hebben de zonnepanelen een mooie uniforme uitstraling op de daken. Joop is zo tevreden over het resultaat dat hij zich vrijwillig wil inzetten om andere dorpsgenoten te helpen ditzelfde te doen! U kunt Joop Pors bereiken via zonnigeburen@gmail.com.